Nieuws

Bemesting pootaardappelen

Posted On november 5, 2021 at 10:27 am by / Reacties uitgeschakeld voor Bemesting pootaardappelen

 

Goede grondkwaliteit is cruciaal voor een goede oogst. Dit bereikt u door de juiste bemesting.

 

Koemest

Het valt aan te bevelen om voor het planten de grond al te bemesten met bijvoorbeeld koemest. Hierdoor verbeterd het vochtgehalte, de bodembeluchting, het bodemleven en de bewerkbaarheid. Reken op ongeveer 5 kg per 40m2.

In ons assortiment vindt u hiervoor gecomposteerde koemestkorrels. Dit betekend dat de koemest een behandeling heeft gehad waardoor alle onkruidzaden en ongewenste bacteriën en schimmels verwijderd zijn. U wilt immers niet extra onkruidzaden in uw tuin.

 

Patentkali

Pootaardappelen hebben voor een goede groei en stevige planten veel behoefte aan kali. Kali is belangrijk voor de stofwisselingsprocessen in de plant. Daardoor heeft kali een gunstige invloed op de opbrengst en kwaliteit van de gewassen. Het bevordert bijvoorbeeld de productie van koolhydraten. Voor gewassen die rijk zijn aan deze bestanddelen, zoals aardappelen, is een ruime kalivoorziening daarom noodzakelijk.

 

Als de aardappelplanten ongeveer 10cm hoog zijn moet de grond voor het eerst aangeaard worden (grond rondom de plant ophogen). Dit moet een tweede keer als ze ongeveer 20cm hoog zijn. Het valt aan te bevelen om bij de eerste keer aanaarden extra patentkali toe te voegen. Reken op ongeveer 5 kg per 100m2.

 

https://www.quikpootaardappelen.nl/product-categorie/meststoffen/